Saakelin satanen

SAAKELIN SATANEN
Mistä kertoo?9-luokkalaisen Uunon tylsä elämä saa yllättävän käänteen, ja hänen on pakko ryöstää lähikauppa.
Mitä tunteita herättää?Naurua, jännitystä ja ahaa-elämyksiä.
Kenelle?12+ vuotiaille, myös aikuiset tykkää!
Kuinka pitkä?195 sivua
Milloin ilmestynyt?Kirja ja e-kirja: 3/2021

Äänikirja: 11/2022 (lukijana Antti Jaakola)

Selkokielinen versio: 4/2024 (selkomukauttaja Sanna-Leena Knuuttila, kuvittaja Broci). Selkokirja on mukana Selkopolku-hankkeessa.

”Saakelin satanen on Within ensimmäinen nuortenkirja. Sen tyyli on onnistunut sekoitus kieli poskessa -huumoria, kovaksikeitettyä dekkaria ja realistista nuortenkirjallisuutta.” (Lastenkirjahylly-blogi)

”Jännittävien tapahtumien rinnalla Saakelin satasessa on ilahduttavasti myös paljon lämpöä. Uunon ja vanhemman Heikkisen ystävyys on omituisuudessaan lämminhenkinen ja Uunon huoli äitinsä jaksamisesta on sydämeenkäypää. Tunteiden kuvaus tuntuu realistiselta ja on mahtavaa lukea trillerimäistä kirjaa, jossa ihmiset ovat myös tunneskaalaltaan monipuolisia eivätkä vain porhalla tilanteesta toiseen.” (Kujerruksia-blogi)

”Mikko Within Saakelin satanen oli aivan huikean viihdyttävä ja hauska tarina epäonnisesta lähikaupan ryöstöstä, rikollisten puuhiin sekaantumisesta, rahanpesun vaikeudesta ja ongelmallisesta isäsuhteesta. Tää veti ihan totaalisesti maton alta, suosittelen vahvasti.” (Instagram / inna_stiina)

”Ajattelin että tarina on jo kuultu, mutta tää kirjaimellisesti veti maton jalkojen alta.” (Instagram / lottareadsbooks)

”Saakelin satanen = paras kirja” (Bookbeat / Tuuli)

Juttuja kirjan syntytarinasta

Kirjailija Mikko With Topelius-ehdokas 2022: Saakelin satasessa seikkaillaan kuvitteellisella Oulun seudulla (Mun Oulu -verkkojulkaisu 15.12.2021)

Mikko Within uusi kirja Saa­ke­lin satanen il­mes­tyy maa­lis­kuus­sa – kir­jas­sa seik­kai­lee Uuno Tur­ha­nen (Rantalakeus 4.2.2022)

Toista kirjaa kir­joit­taes­saan li­min­ka­lai­nen Mikko With teki pää­tök­sen, että s-kir­jai­mel­la alkavaa sai­raut­ta ei teks­tis­sä mainita (Kaleva 22.5.2022)