Saakelin sieppaus

SAAKELIN SIEPPAUS

Kirjan traileri

Kirjan saamaa palautetta

Saakelin sieppaus on mainio sekoitus huumoria, jännitystä, moninaisia ihmissuhteita ja nuoruuden kipuilua. Helppolukuinen nuortenromaani on suunnattu erityisesti yli 12-vuotiaille teineille, mutta kyllä aikuislukijakin saa salakavalasti viisaasta kirjasta paljon ajattelemisen aihetta.” (Maaseudun tulevaisuus 1.9.2023)

Huumori on oleellinen osa sarjan molempien kirjojen viehätystä. Uuno on persoonaltaan vähän altis sattumuksille, mutta hänellä on ehdottomasti myös nauruja heruttavaa tilannetajua ja sanailun taitoa. Tiukoissakin tilanteissa leikataan lähes elokuvallisesti koomiseen, mistä syntyy teoksen omintakeinen tunnelma.” (Pohjoisen kulttuurilehti Kaltio 2/2023)

Kokenutkin dekkarifani huomasi kääntelevänsä sivuja melkoista vauhtia, kun jännitys tiivistyy ja toiminta tihenee.” (Kirsin kirjanurkka -blogi)

”(Saakelin satanen ja Saakelin sieppaus ovat) Ihan mahdottoman upeita kirjoja. En osaa sanoa, kummasta tykkään enemmän – mutta tykkään molemmissa samoista asioista: lennokas tarina ja kerronta, huippuhahmot, hieno dialogi. Kirjat eivät ole lapsellisia ja ne tavoittavat sen vapauden, joka liittyy nuoruuteen – että kaikki on mahdollista. Yhdyn suositteluun nuorille – ja suosittelen tätä kyllä myös vanhoille ihmisille, niin kuin minä!” (Kirjallisuuskriitikko ja toimittaja Aleksis Salusjärvi)

Viihdyin todellakin tämän kirjan parissa. Saakelin sieppaus on minusta jopa vetävämpi ja parempi kuin edeltäjänsä Saakelin satanen.” (Kirjapöllön huhuilua- blogi)

Saakelin sieppaus on helppolukuinen, vetävästi kirjoitettu ja tosi hauska kirja, josta ei todellakaan puutu juonen käänteitä. ” (Sivupiiri / Henriika Tulivirta)

”Nämä ovat jänniä kirjoja. Ne sopivat tytöille ja pojille. Niille, jotka lukevat valtavasti, ja niille, jotka eivät lue ollenkaan. Näillä saa äänekkäimmänkin porukan hiljaiseksi, tänäänkin 60 minuutin ajaksi, mikä on osittain käsittämätöntä. Muuten se ei onnistu.” (vihiluodonkivella / Instagram)

”Uuno on kaukana teennäisyydestä ja laskelmoivuudesta ja juuri siksi lukijan on helppo myötäelää hänen edesottamuksiaan.” (Lastenkirjahylly-blogi)

Uuno valloitti täysin sydämeni ja samoin koko kirja.” (sinikan_kirjahylly / Instagram)

Mikko With osaa kirjoittaa hauskasti, sujuvasti ja vaivattomasti. Saakelin sieppaus tuli luettua lähes yhdeltä istumalta.” (tiianlukupaivakirja / Instagram)

”Ensiluokkaista huumoria, toimintaa, elämän ongelmien kanssa painimista – joten menkää ja lukekaa!” (Joonas Riekkola / YouTube)

Juttuja kirjan syntytarinasta

Mikko Within jän­ni­tys­tä ja huu­mo­ria yh­dis­te­le­viin nuor­ten­kir­joi­hin tart­tu­vat vähän lukevat pojat – Saa­ke­lin sa­ta­ses­ta tutun Uuno Tur­ha­sen seik­kai­lut jat­ku­vat uudessa nuor­ten­ro­maa­nis­sa. (Kaleva 20.3.2023, vain tilaajille)

Toppilansalmen tuijottelija – kirjailija Mikko Within uusin nuorten teos sijoittuu Oulun maisemiin. (MunOulu 16.2.2023)

Kirjan valmistumisprosessia ja kuulumisia voi seurata myös Mikon tililtä Instagram:sta.

Osta kirja